00:00

Skene IF

Referat: Alingsås IF FF - Skene IF

Förlust i Alingsås
En riktigt bra värdemätare för laget idag. I 65 minuter är vi klart bättre än hemmalaget. Tuff start med 1-0 redan i 2:a spelminuten men efter detta en fantastisk första halvlek där vi borde gått i i halvlek med ledning. Tre raka mål från vår sida där Alfons kvitterar på en hörna i den 7:e. Sonny 1-2 i den 17:e och Elias 1-3 i den 33:e. Full kontroll på matchen där Alingsås inte har några ordentliga anfall överhuvudtaget men en bra omställning i den 35:e reducerar hemmalaget till 2-3. Orutinen lyser igenom vid kvitteringsmålet i den 45:e. Istället för att slå lång boll mot offensiv planhalva tror vi att vi ska spela oss ur nere på vänsterkanten och ett onödigt bolltapp tas om hand på bästa sätt från hemmalaget till 3-3.

En mycket bra första halvlek där vi stundtals spelar ut hemmalaget, Tålamod och bra spel genom alla lagdelar gör att hemmalaget kommer ur sina positioner och flera anfall är nära att resultera i mål från vår sida. David har ett friläge som målvakt räddar fint, Sonny likaså x2 i fritt läge som inte förvaltas samt ett offside mål som döms bort efter en snabb omställning där Rinor spelar fram Sonny.

I den 50:e tar vi åter ledningen till 3-4 efter att David är sist på bollen inne i straffområdet. Här ifrån och till domaren blåser av matchen är det oorganiserat och hafsigt spel. Hemmalaget vinner boll högt upp och vi sjunker allt längre ner mot vårt egna straffområde. Kvittering hänger i luften och i den 73:e kommer det mycket rättvist till 4-4. En orsak till ”dippen” var alla våra byten mellan 60-70 spelminuten. Hela 6 stycken som påverkade laget väldigt mycket.

Sista 15 inte bra med två röda och tre insläppta som gör att hemmalaget vinner matchen till sist med 7-4
Vi kom fram i några kontringar som nära resulterade i mål, Rinor hade en nick i stolpen och ett mål bortdömt för offside.

Något vi verkligen ska ta med oss är att vi är steget före Alingsås i 60 minuter. Ett frustrerat hemmalag som hade det svårt mot våra kreativa spelare. Kantspelet med fina kombinationer och många bra avslut. Vi ligger mycket väl till i både fysiken och hur vi vill spela. Motståndarna kommer vara ett topplag i div 3 och som sagt vi var klart mycket bättre i 60. Dock är ju en match 90 minuter och det är detta vi behöver förbättra.

1-1 Alfons, ass David
1-2 Sonny, ass Elias
1-3 Elias, ass David
3-4 David, ass Rinor Dobraj